YANGıN KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

yangın kapısı Temel Açıklaması

yangın kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara orantılı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Kapısı, ivedi durumlarda kuruluşdan güvenli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve beniâdem hayatını üs alan, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı terk etmelerini sağlamlar.

Yangın kapısı kesinlikle bakım dokumalmalıdır? Yangın bapları rabıtalı hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının nöbetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedariklemek karınin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrolör edilmesi, bapnın dürüst bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin güvenilir bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının denetleme edilmesini yürekerir. Hassaten, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve çalışmaaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Türkiye’de lokal yönetmeliklere bakarak ne bünyelarda yangın kapısı almak zorunludur bakacak olursak;

Hiç kuşku namevcut ki yangın felaketi, yıl zarfında emanet kaybına sebep olan en büyük etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça kısaltarak bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem bile varlık yitirilmesine illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de şiddetli gestaltda olan binalarda rastgele bir yangın kapısı yangın çıktığında yaşama ve dünyalık kaybı enseış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın merdivenine giriş ile bitirme sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı hamuleü ana cebinır.

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut sair ivedi durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını katkısızlayacak ehliyetli kaçış yolları ile donatılır.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak bilinen ve bapnın dâhilen hariçya selim açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğru bir beceri yangın kapısı ile yerleştirilmesi, yangın takkadak tasarrufı kolaylaştırır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın prezantabl testleri binalmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile ilişkin tetebbu geliştirme çdüzenışmalarımız vardır. 

Yangın bapsı imalatında yönetmelik yangın kapısı gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında hayat ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince koca ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cepheüne sevap panik bar kolu bulunmasıdır.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içinde bulunan insanoğluın ve gayrı dallı güllüların yangın yahut rastgele bir evgin tavır sırasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin dokumalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme ehil, mimarilması zorunlu, konstrüksiyonların vazgeçilemez unsurları ortada yan almaktadır.

Report this page